marți, 21 octombrie 2008


hamsterHamsterii sunt animale omnivore. Acest lucru inseamna ca ei manaca atat vegetale, cat si carne. In mediul natural, hrana lor include cereale, seminte, legume si insecte. Acestor animalute le place foarte mult porumbul, ovazul, sau graul amestecat cu mancare uscata pentru caini. Alimentele speciale dinmagazinele pentru animale contin toti nutrientii de care un hamster are nevoie, dar unii hamsteri vor refuza sa manace asa ceva.

 

Mancare lor favorita ramane insa mancarea uscata pe care si-o pot procura si din habitatul lor natural, precum semintele. Pentru a le completa necesarul de proteine si pentru a mai varia hrana, le puteti da si insecte mici. Desi le plac legumele, este bine sa le administrati cu moderatie. Cuvantul cheie in alimentatia hamsterilor este "varietatea". Aceasta ii mentine sanatosi.

 

In orice caz, este bine sa retineti ca nu trebuie sa va hraniti hamsterul cu ciocolata sau alte dulciuri.

 

Puteti sa va hraniti hamsterul la ore fixe, in fiecare zi, sau sa ii lasati in cusca o rezerva de hrana din care sa poata manca oricand i se face foame. Aceste animalute nu, aproape niciodata, tendinta de a manca mai mult decat le este necesar, dar, de cele mai multe ori, vor "fura" din hrana pentru a o ascunde si pentru a o manca mai tarziu. Zilnic, trebuie sa indepartati hamsterhrana care nu mai este proaspata si, o data pe saptamana, trebuie sa inlaturati din cusca hrana care a fost ascunsa prin diverse locsoare. Mancare trebuie pusa in vase grele, din ceramica sau platic (astfel incat sa nu o rastoarne). Aceste vase trebuie curatate saptamanal.

 

Hamsterii au nevoie de apa curata constant. Cel mai bun recipient pentru apa este o sticla, fixata de marginea custii, din care sa picure apa intr-un vas suficient de adanc incat apa sa nu stropeasca in laturi. Vasul de apa trebuie curatat in fiecare zi. Hamsterul va invata rapid cum sa soarba din el.


Niciun comentariu: